Snus gebruiken op de manege

In de oude westernfilms zie je veel cowboys rokend op een paard zitten. De tijden zijn veranderd en het wordt niet meer stoer gevonden om te roken in de buurt van paarden en vindt men het over het algemeen juist ongepast. Op maneges is het net als op veel andere plaatsen verboden. Snus Nederland biedt een alternatief dat verstokte rokers helpt om toch in hun behoefte aan nicotine te voorzien op plaatsen waar niet gerookt mag worden.

Snus gebruiken op de manege

Bij Snus Nederland verkopen ze allerlei verschillende smaken en verschillende sterktes snus. Wanneer de nicotine behoefte groot is als je uren op de manege verblijft om te rijden of misschien gewoon contact te maken met een favoriet paard, dan kun je op de snus kauwen zodat je nicotine binnenkrijgt. Je adem wordt fris van de snus zodat het paard en de andere ruiters niet terugschrikken van de rooklucht die je uitademt. Het ziet er in feite weinig anders uit dan iemand die op kauwgom kauwt.

Vergeleken met sigaretten is het tevens veel veiliger in en om de paardenstallen omdat het hooi en stro niet in brand kan vliegen van snus.

Als paardenliefhebber wordt er uiteraard wel van je verwacht dat je de snus na gebruik in de prullenbak gooit zodat een paard de restjes niet per ongeluk kan opeten.

Het gebruik van snus is gezonder omdat er geen tabak inzit, maar voor dieren is het schadelijk wanneer het in de maag terecht komt dus gebruik het verantwoordelijk rondom paarden.

Paardensport beoefenen

rachele