Vriendschap met een paard

Last modified date

Je kunt een ontzettend mooie vriendschap met een paard hebben op basis van samenwerking in plaats van dominantie. Hiervoor zijn er inmiddels vele technieken ontworpen die meer aansluiten bij de natuur van het paard.

Geduld is een eigenschap die je zeker moet bezitten om een intense vriendschap met je paard op te bouwen. Daarnaast zijn er een aantal vaardigheden die jezelf moet aanleren. Op basis van vertrouwen en vriendschap met je paard omgaan, vergt in eerste aanleg vooral training van jezelf.

Een paard voelt namelijk je stemming haarfijn aan. Dit is ook de reden waarom een paard vaak “de spiegel van je ziel” wordt genoemd. Het paard zal het liefst bij je zijn als je helemaal in het moment kunt zijn en zelfverzekerdheid uitstraalt. Er zijn mensen die dit van nature hebben maar een grote groep mensen denkt veel na over andere momenten.

Paarden zijn eraan gewend dat er altijd iets van ze verwacht wordt als er een mens aankomt. Een hele goede methode om een band met je paard op te bouwen, is heel regelmatig niets doen samen met je paard. Een vertrouwensband wordt sterker terwijl je heerlijk in de wei gewoon maar van de zon zit te genieten of een boekje leest. Je paard zal nieuwsgierig worden en naar je toekomen.

mees