Mensport

Last modified date

Een andere paardensport is de mensport. Hierbij zit je niet op het paard maar in een wagentje erachter. Ook deze sport wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief beoefend.

Bij wedstrijden worden er parcoursen uitgezet waarbij men behendig tussen en over obstakels heen moet manoeuvreren. Het gaat daarbij om snelheid en om foutloos door het parcours te rijden.

Om hieraan deel te nemen is het nodig om je aan te sluiten bij een menvereniging. Dit is ook erg leuk want je leert mensen kennen met dezelfde interesse. In de zomer worden er regelmatig ritten georganiseerd met mooie routes en ergens halverwege een lange pauze voor de lunch. Als je van deze sport houdt, is dit een heerlijk ontspannen dagje uit.

Terwijl je met paardrijden alleen op een paard zit, is het met mennen mogelijk om met z’n of met een grotere wagen met meerdere mensen deel te nemen. Hierdoor kan het een echt gezinsuitje worden. Omdat je met een wagen voornamelijk over bestaande wegen zult rijden is het erg belangrijk dat je goed weet waar je mee bezig bent en je paard verkeersmak is. Op vele plaatsen in Nederland is het mogelijk om een mencursus te volgen en een menbewijs te halen. Dit is niet verplicht maar zeker aan te raden.

mees