Werken als natuurlijk bekapper

Steeds meer ruiters kiezen ervoor om hun paard op natuurlijke wijze te verzorgen. Dit heeft als gevolg dat niet alle paarden als vanzelfsprekend hoefijzers dragen. Voorstanders van natuurlijk bekappen, zijn ervan overtuigd dat het paard hierdoor gezondere hoeven ontwikkeld. Het beroep van natuurlijk bekapper is daarom om goede manier om geld te verdienen in de paardenwereld.

Goed voorbereid op pad

Mensen met een eigen paard besteden veel aandacht aan de conditie van het paard. De hoeven zijn erg belangrijk aangezien deze het lichaam van het dier in balans houden. Als bekapper kom je op veel verschillende plaatsen om je werk te doen. Je moet dan je eigen gereedschap meenemen. Hiervoor is het ideaal om via Worksystem.be je auto te laten inrichten. Bij worksystem.be maken ze namelijk veilige opbergsystemen op maat. Als bekapper geef je door aan worksystem.be welke materialen je allemaal wilt vervoeren en welke maat deze attributen hebben. Met deze gegevens wordt er door worksystem.be een ontwerp gemaakt dat aangepast is aan het merk auto dat je hebt.

Wat heb je nodig

Om professioneel natuurlijk bekapper te worden, zul je een opleiding moeten volgen. Het is uiteraard erg belangrijk dat je weet welke technische handelingen je moet uitvoeren tijdens het bekappen. Daarnaast is het van belang dat je kunt omgaan met paarden. Een paard is een dier dat niet automatisch stilstaat omdat jij je werk moet doen, zodat kennis van paardengedrag noodzakelijk is om het beroep veilig te kunnen beoefenen.

Goed gereedschap is ook in deze situatie het halve werk. Zorg ervoor dat je een stevige hoefstandaard, speciale hoefmessen, een goede vijl en een hoeventang hebt. Het is een pluspunt als je van nature handig en geduldig bent.

rachele