Warm gekleed te paard

Heeft jouw kind een eigen paard of pony? Dan zal hij of zij waarschijnlijk veel tijd buiten doorbrengen, samen met zijn of haar geliefde huisdier, ook ‘s winters.

In de buitenlucht

Wanneer je kind tijdens de koude wintermaanden gaat paard- of ponyrijden is het uitermate belangrijk dat hij of zij warm aangekleed is. Een warme trui – onder meer te verkrijgen bij deze trendy online winkel voor kindermode – onder zijn of haar ruiterjas is dan echt geen overbodige luxe!

Paard- en ponyrijlessen

Rijlessen worden meestal in de buitenlucht gegeven, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Als jouw kind een beginneling is, moet hij of zij eerst de basis – het dressuur rijden – onder de knie krijgen. Dat betekent dat hij of zij moet proberen het evenwicht te behouden tijdens het pony rijden.

Tijdens deze dressuur lessen kan jouw kind het gemakkelijk koud krijgen. De meeste kindermode winkels beginnen nu – het is februari – met de uitverkoop van winterkleding, dus doe je kind een genoegen en koop een extra warme trui voor hem of haar, zodat hij of zij niet kouvat gedurende de rijlessen.

Dit geldt overigens ook voor de kinderen die reeds kunnen paard- of pony rijden. Vroeg in het voorjaar wordt er dikwijls begonnen met rondritjes door de ontluikende natuur. Ook dan is de kans groot dat de jonge ruiters het koud krijgen op hun pony of paard wanneer zij niet warm aangekleed zijn.

rachele